Tävlingskatastrofer

Igår var vi utanför Åtvidaberg och tävlade IK1. Ninja, hon som är så liten och snäll, lyssnade inte alls och var så olydig som det bara går att bli. Eller, hon lyssnade faktiskt lite då och då men turboväxeln verkade ha fastnat i högsta läge och det gick fort! Inte lätt att hänga med i svängarna där. När hon startade var det rivmärken i gräset och när hon la sig blev det bromsmärken i backen. Det hela slutade med att vi tappade djuren. Hon hade ingen lugnande effekt på djuren direkt. Det var i alla fall något positivt - Ninja hade fullt på både utgången och upptaget, nu gäller det bara att fixa resten!


Ozzy gick lite bättre, tappade bara en poäng i utgången och en poäng i upptaget. Framdrivningen var dock ingen framgång! Men vi gick runt och kämpade oss genom hela banan. Ozzy hamnade slutligen på en åttonde plats och vann en keps åt husse. Vi kan ju inte komma hem tomhänta när vi har tävlat.


Det var 22 startande och 11 av de bröt eller blev diskade. Svårigheten på tävlingen var att det var snabba lättfotade ryafår men det ska ju både vi förare och hundarna klara av så det är inget att säga om det. Det var en väldigt bra arrangerad tävling med fantastiskt duktiga utställare - Jörgen Olsson och Lotta Fornstedt med några medhjälpare och hundar.


Mosse påpekade så klokt när tävlingen var slut att konsumentköplagen gäller vid köp av hund så jag kanske ska reklamera Ninjas bromssystem. Jag vill ju inte lämna tillbaka henne men någon får gärna laga eller serva henne.


Så nu vet vi vad vi ska träna på - back to basics! Tur att jag har en sex veckors semester framför mig så att vi är i form lagom till augusti och kan börja fundera på att tävla.


Vallhundskurs med Carina Johansson

Den 31 maj hade vi Carina Johansson hemma hos oss som instruktör och inspiratör. Det var sex deltagare som under en hel och het söndag fick ta del av Carinas instruktioner och handledning. Det var verkligen jättevarmt! Carina är väldigt duktig både som instruktör och som vallhundsförare och kan därmed få det mesta att fungera vilket alla var imponerade av. Sedan gäller det bara att få det att funka hemma också... den lilla detaljen, ja. Men det är bara att memorera och ligga i och träna och träna! Det finns inga genvägar.


Här visar Carina med hunden Zippo (Mick) hur det ska se ut när man tar ut djuren från hörnet.


Här visar Carina hur man lär hunden att jobba på ett lämpligt avstånd.


Hela gänget samlat.

Alla var nöjda och glada och fick med sig en hel del att både träna och tänka på.

RSS 2.0