80 lamm hittills...Hittills är det 42 tackor som har lammat och det har blivit 80 lamm. De föddes under en hektisk tre veckors period, och nu är det bara 10 tackor kvar att lamma, och ca 5-6 ungtackor som lammar lite senare i maj. Vi som trodde att det skulle bli en utdragen lammning blev lite överraskade när det mesta hände mellan 10 mars och 31 mars, men å andra sidan är det mesta avklarat nu och det är skönt.


Det mesta har gått bra när det gäller lammning och leicester-tackorna är verkligen jättebra mödrar och tar hand om sina lamm på ett föredömligt sätt. Det problem som vi hade hört ang. leicester var att de kunde ha inåtvända ögonlock (alltså att kanten på det undre ögonlocket är inåtvänt) men vi har inte haft ett enda lamm med det. Det kanske var ett problem tidigare men har avlats bort. Det har inte varit några strörre problem vid själva lamningen heller, någon tacka har fått ett dödfött lamm men det får man nog räkna med. De tackor som hade problem med mjölkproduktionen har också kommit igång, det kanske var för tidig lamning som var orsaken men det får vi aldrig reda på.Vi är verkligen nöjda med våra leicester-tackor hittills, och hoppas att det fortsätter så. Det är bara ca fem veckor kvar till betespåsläppet, vad fort vintern och våren har gått egentligen!


Det blir väldigt spännande att se hur det går med mönstringen när det är dags att göra det med lammen. Hoppas att det blir några fina lamm som vi kan behålla som livdjur eller sälja till liv.
 


Det är helt underbart med sommartid för då kan jag träna vallning när jag kommer hem efter jobbet. Nu ligger vi i hårdträning för snart ska vi tävla igen, och förhoppningsvis med bättre resultat än sist!


Kommentarer
Postat av: Anna

Åhh va söta de är de små lammen!! Hoppas allt är bra med er annars!!
Anna å Bob

2008-04-03 @ 12:54:40
URL: http://www.bc-tina.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0