Nya bilder på gässlingarna, avskiljning av lamm, kurs, träning....

Det gäller att sätta lite fart nu under sista semesterveckan!

Lennart har lagt ut nya bilder på gässlingarna på hemsidan, http://www.krissebygard.se/ under menyn Galleri, länken Gässlingar 2, längst ner på sidan. Nu börjar de se ut nästan som de vuxna men det är lite fjun kvar som avslöjar att de inte är riktigt vuxna ännu.


Det blir lite trångt i badbaljan när alla ska i samtidigt.



Tre av gässlingarna på promenad.

Nu har vi också skilt av alla 100 lamm från tackorna. Vilket bräkande det är när de ropar på varandra i var sina hagar men de lugnar nog ner sig efter några dagar. Det är baksidan av att ha tackor med goda modersegenskaper och stark modersinstinkt  - de vill inte släppa sina lamm. Men å andra sidan är det så mycket enklare under lamningen när de tar hand om sina lamm på ett bra sätt så då får vi väl stå ut med lite bräkande i några dagar. I morgon ska lammen mönstras. Det blir väldigt spännande att se vad mönstraren Anders Johansson säger om dem.

Gittan Strige var här idag och tränade. Hennes hundar Ida och Tjippen går fint, och det ser man ju även av de jämna tävlingsresultat som Gittan har med båda sina hundar. Jag var hos Annika Ögren där Karin Söderberg hade kurs igår. Det är alltid nyttigt att komma till nya ställen och nya djur. Det var också roligt att se andra förare och andra hundar än de man är van vid och höra vad Karin hade för tips till dem.  Lärorikt!

Nu är det dags att säga god natt eftersom det blir en tuff dag med mönstring av 100 lamm imorgon. Det kommer en rapport om resultatet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0