Vi har blivit med en kviga till!!

I kväll dök en kviga till upp. 'Vår' kviga och hon ropade på varandra, och vår kviga försökte hoppa över grinden och komma ut  från hagen men blev hängades över grinden i stället. På något sätt lyckades jag springa in och hämta Lennart och när vi kom ut krånglade sig vår kviga tillbaka in på rätt sida om grinden. Det var tur det för det hade varit hemskt om hon hade fastnat i grinden och brutit benet eller dylikt.


'Vår' kviga innan hon fick sällskap. Det blev lite mer livat när den nya anlände.

Det var ett enda trixande med den nya kvigan som kom gåendes på vägen. Det fanns alla möjligheter för henne att både hoppa in i olika fårhagar eller fortsätta vägen åt fel håll men på något sätt lyckades vi ställa upp lite grindar i all hast och Lennart sprang runt med sin hund, i en fin päronformad båge, och drev kvigan fram till logen där vår kviga går. Jag försökte parera från sidan så att kvigan inte skulle springa in i trädgården och kanske försvinna åt helt fel håll. Till slut hade vi vår kviga i hagen och den nya kvigan på utsidan av stängslet och då får man lite snabbt försöka lista ut hur man ska få in den nya kvigan in i hagen utan att den första kvigan rusar ut.

Det var en spännande övning för oss som aldrig har hållit på med nöt förut, och vi lyckades nästan. Det var så nära, så nära..... men kvigan blev lite stressad och drog. Men hundarna, Zissi och Liz, gjorde en god insats för att försöka stoppa henne med tanke på att de aldrig har vallat nöt, knappt sett nötter någon gång.
 
Det är väl så här man ska göra, försätta sig i en skarp situation utan att att ha tränat någon gång!!??

Men kvigan kom tillbaka efter en liten stund och då hade även kvigornas riktiga ägare kommit och efter lite mer trixande lyckades vi tre och två hundar få in kviga nr 2 in i hagen utan att kviga nr 1 rusade ut. Vi kände oss riktigt nöjda och hoppas att de är kvar på morgonen.


Så här ser 'vår' kviga ut.

Kommentarer
Postat av: Elin

Halloj!
Ja, visst är de små söta och underbara! :-) Ser fram emot att få börja träna York, hoppas att han är träningsmogen snart! Vi får ses några i kullen sen o träna ihop, en liten valpträff är ju aldrig fel! ;-P

Ha det så bra!
Hälsningar Elin

2008-05-19 @ 20:21:31
URL: http://www.bahnhof.se/wb135244/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0