Snart är det slut på julledigheten - en resumé om ett och annat

Här sitter jag i köket och hör hur det sprakar i vedspisen. Det är kallt ute, drygt 10 grader på minussidan visar termometern. När jag kom in från fåren i ladugården var det så där klar luft, nästan halvmåne och det riktigt stack i näsan så det lär nog bli kallare i natt. Det är tur att vi har både vattenburen centralvärme, kakelugnar och vedspis så det är inga problem att hålla värmen i huset trots att det är lite dragigt här och där. Det är hälsosamt med självdrag, säger förståsigpåare  som inte har bott i hus med självdrag. Vi som bor i hus med självdrag säger likadant för att försöka trösta oss på det viset. Oavsett vilket, det är faktum att det är självdrag i det här huset och det får vi anpassa oss till om vi ska bo här och det har vi tänkt göra.
Den fina amaryllisen jag fick på jobbet och vedspisen som värmer så gott.För övrigt är det lite opraktiskt med så många minusgrader. Vattnet fryser i de baljor fåren ska dricka ur och vattnet fryser i vattenslangen även om den är i värmen i f d mjölkrummet tillsammans med katterna. Vattenslangen låg på betonggolvet och då fryser den när det blir så här kallt. Katterna, Kajsa och Sluggo, fryser dock inte. De har en gammal hundsäng och ett prima fårskinn, det går ju inte ha något annat till katterna, samt ett element som gör att de har det varmt i sitt kryp-in under diskbänken i mjölkrummet. De har i stort sett fri tillgång till mat så de har ingen anledning att jaga möss annat än i hobbysyfte. Ibland gör de det eftersom dessa i hobbysyfte jagade mössen ligger lite överallt och ingen av de har orkat äta upp dem och då får vi städa undan dem. De vill väl lämna bevismaterial så att vi vet att de kan jaga, om de vill alltså.

Därefter får dessa döda ting en värdig begravning genom att de läggs i en svart hundbajspåse och så brukar vi fälla några tårar innan vi slänger påsen i soptunnan. Det är ganska sällsynt att katterna deltar i själva begravningsakten men hundarna är oftast med. Fast de brukar tycka att det  ska gå undan för de har inte tid att stå där och gråta över varje död mus - det finns ju så mycket annat man ska hinna med här i livet och det är klart att på sätt och vis har de väl rätt.


Det är näst sista semesterdagen idag. Det är alltid lite ångestladdat när det är dags att börja jobba efter en längre tids ledighet. Jag trivs jättebra med mitt jobb och ska byta arbetsuppgifter när jag kommer tillbaka så jag vet inte riktigt till hundra procent vad jag ska göra så det är både spännande och kul.


Jag har tränat fårvallning med hundarna i snitt två pass om dagen. Det är Liz, Ozzy och Ninja som ligger i hårdträning och det är roligt att det händer så mycket när man kan träna intensivt under en period. Det börjar klia i tävlingstarmen.


Ninja spräckte en klo här om dagen så hon är sjukskriven och kan inte träna just nu. Hon är mycket olycklig över det men det kommer att bli bra.Ninja med sin grå Intersport-socka och lite blått sjukband som håller sockan på plats - så olycklig hon är!

                                      

Ozzy tränar varje dag och är riktigt kul att träna med. Det är svårt att tro att det är samma hund som varken hörde, lyssnade eller kom ihåg något för ett par år sedan. Han var väl ung och oförståndig då, nu är han en lite äldre, stilig och klok hund.Ozzy tränar grunder i fråndrivning.


Liz tränar långa fråndrivningar och cross för att en dag kunna starta i IK2. Vi får se när det blir aktuellt.


2009.01.05 by you.
Liz in action.

Vår hankatt Sluggo har blivit biten av en annan katt, räv, grävling eller något annat djur och får äta antibiotika i tio dagar. Han hade fått ett rejält bett över ena örat lite snett mot ögat så ögonlocket var svullet och han hade en jättebula på huvudet. Ena halvan av huvudet var nästa dubbelt så stort som det brukar vara. Sluggo har dock inga problem med aptiten så det inget svårt alls att få medicinen i honom. Det är bara att blanda medicinen i lite kattmat och han äter utan att blinka. Sedan går han till sin vanliga matskål och fortsätter äta där. Jag måste fota honom, han är ganska många megabyte stor även om han har gått ner i vikt. En riktig multi-gigabyte katt alltså som jobbat extremt stenhårt med bodybuilding. Det vore synd att tappa den massan. Hans helsyster Kajsa har också börjat bygga sin kropp även om hon tar det i lite lugnare takt men det kommer, det kommer.


RSS 2.0