Årets första lamm är född

Idag föddes årets första lamm. Det blev ett bagglamm, stort och välmående trots att han föddes 16 dagar för tidigt.

2009.02.22 by you.
Tackan med sitt lamm ett par timmar efter födseln.

Igår var jag på kurs hos Karin Söderberg. Både Ozzy och Ninja fick träna den här gången. Nu sitter drivningarna med Ninja på ett annat sätt men å andra sidan verkar hon ha glömt annat hon kunde innan. Ja, ja, man kan inte vara bra på allt samtidigt när man är så liten. Förhoppningsvis går det att sätta ihop det hon har lärt sig så att det blir bra i all fall i slutänden. Ozzy har lite svårt att förstå att han ska gå åt höger när fåren är på väg åt vänster. 'Konstiga matte som inte förstår bättre', säger Ozzy. 'Ja, ja' tänker han, 'matte lär sig nog med tiden. Hon kan inte vara helt obildbar.'


Ninja in action.

2009.01.06 by you.
Sluggo med sin favoritsysselsättning, åta och dricka så man orkar äta ännu mer.

Sluggo fick diagnosen astma förra året. Då fick han både antibiotika och kortisontabletter. Nu verkar han helt symptomfri och frisk. Någon hade bitit honom på huvudet i höstas så han fick en jättebula och antibiotika mot det också så han har levt ett hårt liv men han verkar ha kryat på sig och är i form igen. Fast mest ligger han på sin fårfäll om han inte sitter vid matskålen och åter. Tur att vi har en katt till, Kajsa, som håller koll på möss och dylikt.

Tiden går

Det var ett tag sedan jag var här och skrev, svårt att hinna med allt!

Träningen med hundarna går framåt, sakta med säkert. Förhoppningsvis blir det både vallhundsprov och lite IK1 tävlingar och någon IK2 med Liz. Jag väntar bara på att det ska bli ljusare även på kvällstid så att vi kan börja träna även på vardagar.

Bilderna nedan är tagna för ett par veckor sedan. Nu har vi mycket mer snö och riktigt vintrigt, och kallt är det också.


Ozzy i arbete.

Ozzy har fin koncentration och har blivit väldigt lyhörd. Det blir väldigt spännande att se hur han kommer att utvecklas.Ninja flyttar gammeltackor.

Trots sin unga ålder, 1 år och 4 månader, har Ninja en bra förmåga att flytta tackor som har andra planer. Hon ser inte så kraftfull ut men vips så vänder sig tackorna och går dit de ska.

Jag har ägnat mig åt att lära mig klippa får ordentligt. Jag skaffade en elektrisk sax för några år sedan och har aldrig kommit i gång riktigt men nu har jag gjort det. Fast än så länge har jag klippt med en gammaldags, hederlig fårsax för det handlar mer om att träna upp tekniken. Nu är 27 lamm klippta i alla fall och det tar ca 20-25 minuter att klippa ett lamm - det är ju en bit krav till vår fårklippares, Roccos, tid som ägnar ca 1,5 minut per tacka. Viss skillnad alltså men då har jag ett mål att jobba mot.

RSS 2.0