Gör vardagen till en fest!

Efter att haft cancern som en oinbjuden gäst som jag lyckades slänga ut fick jag mod som jag aldrig upplevt innan. Om du har haft den värsta gästen på besök och lyckats övervinna den finns det inte mycket som kan skrämma dig längre. Döden har blivit en naturlig del av livet för mig. Jag tror på livet efter döden och har en mycket klar, positiv och tydlig bild hur det kommer att bli sedan. Men innan dess ska jag hinna med mycket så jag har inte tid att dö. Så sa faktiskt en gammal vän som drabbades av cancer för cirka trettio år sedan och lever fortfarande.

 

När jag insåg att döden och slutet på jordelivet faktiskt kan komma när som helst och för vem som helst har jag blivit mindre rädd och fått mer mod. Att få kritik, bli utskälld, göra bort sig eller bli idiotförklarad – vad är det jämfört med att nästan ha haft ett möte med döden! Det var egentligen förvånansvärt enkelt att bara inte bry sig så hemskt mycket om vad omgivningen, kollegor, arbetsgivaren, bekanta etc ansåg om det ena och det andra. Det bara blev så. Lyssna mer på sig själv och känna efter lite mer för att komma igen, få orken tillbaka och kunna leva livet. Parallellt med detta insåg jag att drömmar ska realiseras nu! Inte imorgon, nästa vecka eller sedan, utan NU! Drömmarna behöver inte innebära miljoninvesteringar eller andra ouppnåeliga saker. Eftersom vårt liv består till cirka nittio procent av vardag bestämde jag mig för att göra sådant som förgyller vardagen och sådant jag verkligen vill och gillar att göra.

 

Varför lida fyrtioåtta veckor om året för att ha en efterlängtad semester i fyra veckor som i värsta fall regnar bort. Nej! Gör vardagen till en fest är mitt motto i stället! Lyckan behöver inte nödvändigtvis finnas bara på andra sidan av jordklotet, den kan finnas väldigt nära dig, i samma hus, i samma rum eller i samma soffa där du är. Det gäller bara att bestämma sig vad lycka är just för dig!

 

Det första var att rensa energitjuvarna - väldigt viktigt! Sedan gällde det att hitta några saker som gav energi och det var lätt. Att träna hundarna och tävla i fårvallning samt hålla kurser i detsamma tyckte jag var bland det roligaste jag visste. En annan sak var att hålla på med fåren, getterna, ullen, spinna, virka och sticka. Den tredje saken var att skapa en arbetssituation som jag trivs och orkar med, och som givetvis är bra för arbetsgivararen dvs en vinna-vinna situation. Och nu känns det som att jag har kommit i mål med alla tre sakerna!

 

För länge sedan lärde jag mig sätta upp personliga mål och hur man når dem, och det funkar nästan klockrent varje gång. Jag har realiserat många drömmar under årens lopp och kommer att göra det även framöver. Så även den här gången. Nu smider jag på nya drömmar….

 

Vänta inte på livet, lev det nu!

 

 


RSS 2.0