Tävlingar i Orrefors

Liz, Ninja och jag var på IK2-tävlingar i Orrefors, arrangerade av Sydöstra VK. Mycket bra tävlingar, bra bana, bra får, trevliga funktionärer, bra flyt etc!

På lördagen var det debut för Ninja i IK2. Det kändes lite pirrigt, hon hade nog aldrig gjort riktigt så långa hämt och framförallt inte på bortaplan, men det var bara att gå till startpinnen och göra sitt bästa. Vi fick ihop 63 poäng och det mesta missade vi i fråndrivningen. Liz skar i utgången, jag var inte tillräckligt snabb att rätta till det hela - that's life!


Ninja vallar.

På söndagen kändes det stabilare med båda hundarna och Ninja fick 64 poäng och Liz 60. Dock kul att båda två går att köra en IK2 bana med och att komma runt med hedern i behåll. Nu gäller det att jag måste lära mig att bedöma avstånd och djup i crossen - det var där jag klantade till det rejält med båda hundarna. Söndagens cross var uppåt 200 m långt och gick över ett dike - inte helt lätt.

Nya utmaningar väntar helgen som kommer - då ska vi på't igen, den här gången i Breviksnäs.


Det har hänt en hel del sedan sist.....

Oj, vad dålig jag har varit på att blogga! Hela sommaren har gått och hösten har kommit. Vi kommer att ha ca 60 tackor nästa år. Tanken är att bygga vidare på dem som lämnar finaste skinnen.

I början på oktober skaffade vi tre angoragetter - dels för ullens skull och dels för att komplettera tackorna som betesdjur. Getterna äter gärna buskar och blad så förhoppningsvis blir betestrycket jämnare och att det blir mindre röjningsarbete på naturbetesmarkerna.


Jag gick några tävlingar med Liz i början på juli och är ganska nöjd med resultatet. Det var ju våra första IK2 tävlingar. Nu har jag anmält både Liz och Ninja till IK2 - vi får se hur det går.

Igår var jag hos Jörgen Olsson, Kisa, och tränade på okända marker med okända får. Jörgen sa att det hördes dåligt eftersom hundarna inte lyssnade på långt avstånd. Jag får hoppas att det var så och inte att de inte ville lyssna.


RSS 2.0