Tävlingsframgångar


På kristihimmelfärdsdagen åkte jag och hundarna till Gynge i Aneby för att göra vallhundsprovet med Ozzy och Ninja, och efteråt delta även i klubbmästerskapet i fårvallning.


Vallhundsprovet gick fantastiskt bra med båda hundarna, Ozzy fick 92 poäng och Ninja 84 poäng. På klubbmästerskapet vann Ozzy IK1 klassen med 95 poäng och blev därmed klubbmästare i den klassen, och Ninja fick 76 poäng och hennes placering vet jag inte. Liz deltog i IK2. När jag skulle gå med Liz hade jag gjort fyra starter samma dag (2 VP och 2 starter i KM) så jag var ganska trött i huvudet och klockan var mycket vilket innebar att jag inte var så skärpt som jag skulle behövt men Liz fick i alla fall 94 poäng av 110. Det var både delning och singling så det var skoj att få prova på båda.


CMMs Ozzy.


CMMs Ninja.

Dagen efter tävlade jag med Ozzy och Ninja IK1. Ozzy fick 90 poäng och Ninja 87 d v s båda fick första pris.


Det är jätteroligt att se att ordentlig grundträning lönar sig, båda hundarna kändes stabila och bra grundade och funkade väldigt bra även utanför hemmaplan. Vi tränar mest hemma så det är egentligen helt fantastiskt att hundarna är så oberörda av miljöbyte.


Det mesta har jag lärt mig av Karin Söderberg. Karin är ju en av Sveriges duktigaste instruktörer som även far runt i hela världen för att instruera i fårvallningens ädla konst. Verkligen en förmån att få gå kurs hos Karin!! Självklart måste man ju träna själv också och lägga ner en hel del arbete - jag gick upp en halv timme tidigare än vanligt  några gånger innan tävlingen för att få den mängdträning som behövdes innan tävlingsstart och det lönade sig.


Vi kommer inte att ligga på latsidan utan nu är det nya mål som gäller med hundarna och träningen!


Det är också roligt att Ozzy har utvecklat sig till en fantastisk arbetshund även här hemma.


RSS 2.0