Kurs med Bobby Dalziel och annat smått och gott

Vi var ett gäng sanna entusiaster som var i Gynge och tränade vallning i tre dagar. Det var både lärorikt och roligt, och Bobby är fantastiskt duktig instruktör.

Jag tog lite bilder men det regnade och blåste så bilderna blev inte så bra, mest suddiga fläckar som ska föreställa får och hundar och människor. Så en sommarbild på Ninja får illustrera vallningens ädla konst och påminna oss om att det kommer en sommar även nästa år.


Ninja.


Jag stickade, virkade och sydde ganska mycket i tonåren, och det är ju några år sedan. I somras fick jag för mig att prova om jag fortfarande kunde sticka och virka, och det kunde jag. Nedan är en sjal som jag stickade och jag har stickat en halsduk, handledsvärmare och en bolero. Nästa projekt är att spinna garn av egen leicesterull. Roligt att göra något helt annat som omväxling!


Egenstickad sjal.

Närbild på sjalen - är nog ganska nöjd med den.

 


Tävlingar och kurs i Breviksnäs

Liz, Ninja och jag var igen på tävlingsresa, den här gången i Breviksnäs. Det var lite för svårt för Ninja så vi gick inte runt banan men med Liz gick det lite bättre. Liz gick runt, inga höga poäng men gjorde alla momenten i alla fall, med min förvirrade handledning. Jag lärde mig också en hel del om poängsättning och vad som ger avdrag - saker som jag inte har haft en aning om innan. Två lärorika tävlingsdagar med andra ord.


Foto: Helen Hall
Kevin Evans, domare och instruktör.

Jag gick även kurs för Kevin Evans som för övrigt dömde tävlingarna. Han är väldigt duktig, gör saker enkelt och förståeligt. En bra helg och vi hade till och med tur med vädret, det regnade inte en droppe.


Bild: Helen Hall
Jörgen Olssons Jess koncentrerar sig för fullt och vill inte missa en minut av kursen.


Foto: Helen Hall
Kevin tränar Jess.

Nu vet jag vad som behöver tränas till nästa tävlingssäsong så det är bara att sätta igång och träna hela vintern.

RSS 2.0