Gudson i Finland

Jag har en liten gudson på två år i Finland.  Jag hjälpte min kompis Taina att hitta en bra schäferuppfödare i Sverige och det blev Memorix kennel, http://www.memorixkennel.se/ och hunden heter Utzo i stamtavlan men kallas för Otsi till vardags.Otsi med medaljskörden från lördagens tävling.

Otsi är uppflyttad till motsvarande elitklass spår och har tävlat och tränat med Taina. Otsi har börjat träna lite skydds också men det tar lite mer tid innan det är dags att tävla. Och sist men inte minst har Tainas dotter Anna-Stina tränat och tävlat i agility med Otsi. De har tre olika klasser i Finland och nu har han två tävlingar med noll fel och när de får en tävling till så är han uppflyttad till klass 2.

Ett jättestort Grattis till alla framgångar!

Taina och Otsi var också iväg och provade på IPO-R spår och fick godkänt på lydnaden men spåret var lite för svårt. Det låg precis intill ett motionsspår med både folk och hundar men det är bara att försöka igen. Lydnadsresultatet är giltigt i ett år så det räcker med att han fixar spåret och med lite mer träning med störningar är det inga problem.

Anna-Stina kommer att flytta till England för att studera juridik så det kanske inte blir så många tävlingar till i agility med Otsi. Anna-Stina har en egen hund också, Dot, en border collie som hon har tävlat mycket framgångsrikt i agility. De är uppe i den högsta klassen. Det var när Anna-Stinas hund skadade sig och när det inte kunde träna som Anna-Stina började träna med Otsi. Det är jättefin prestation att lyckas så bra med Otsi eftersom Anna-Stina inte bor hemma längre utan har bara lånat Otsi för träning. Anna-Stina tar med sig Dot till England och hon har redan ordnat med träningsmöjligheter och vet allt om tävlingsanmälningar, avgifter etc. Hoppas bara att det blir lite tid över till studierna också!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0