Stormen som aldrig kom!

Vi förberedde oss inför den stora stormen. Vi har varit med om både Gudrun och Per som inte ställde till det för just oss så mycket mer än att vi fick vara utan ström i ett antal dygn. Det innebär i och för sig extra arbete eftersom vi har och har haft mellan 70-100 tackor som ska ha vatten, och när strömmen bryts får vi bära det från ån till ladugården, ca 50 m enkelresa så man behöver inte gå på gym den dagen. Vi går inte på gym några andra dagar heller men om vi nu hade gjort det så hade vi garanterat inte gjort det just de dagarna vi har strömavbrott.


Annars var jag väldigt förutseende och tappade åtta hinkar vatten till fåren i fall det blir strömavbrott, och två hinkar vatten till oss själva i köket, så det finns vatten till kaffe och the.image11

I skymningen började jag fundera på om det skulle bli någon storm senare eller lugna ner sig. Det såg inte ut som att det skulle bli värre i alla fall.


image12


Den gamla, stora eken såg ut att stå stadigt och inte brydde sig så mycket om vädret.


image13

Himlen var klar och månen såg ut så här. Det blir ingen storm.Tidigare på dagen tränade vi med hundarna, de som är träningsbara, Liz, Zissi och Ozzy. Det är kul att se Ozzy in action. Lennart har nog gjort helt rätt som har låtit honom mogna innan han har startat träningen. Jag tror att Ozzy kommer att bli jättebra och kommer att komma till stor användning här hemma med fåren i många sammanhang.


Ninja är fortfarande en liten baby, och Mitzi anser nog att hon har gjort sitt i vallsammanhang, vallning är inte hennes största passion och kommer aldrig att vara heller.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0