Besök från jobbet

Idag hade vi gruppmöte hemma hos mig. Vi hade lite möte först och sedan gick vi runt och tittade på tackor med lamm, ankor och gäss.


Därefter hade vi en tävling i fårvallning - det måste man bara ha om man kommer till Krisseby. Vi använde en grupp på 12 tackor som skulle fösas en bit på ca 30 meter och sedan fållas in i en ganska stor fålla. Jag delade in gruppen i två lag. Mikael, Barbro och Jenny fick vara med i ena laget och Britt-Marie, Malin, Magnus och Anna D i det andra. Det var lite ojämnt i grupperna eftersom den ena hade bara tre deltagare men jag tänkte att Barbro som gammal fårägare och Mikael med viss erfarenhet av djur har viss fördel av det så det fick bli så. Jag var rättvis, stenhård och mutbar domare.


Jag visade först med hjälp av hunden Liz hur fåren ska flyttas och fållas in, och sedan var det bara att köra igång.


Malin motar fåren från ena sidan och Britt-Marie lockar med havre - domaren var mutbar men det var inte lika lätt med fåren.


Här är hela laget i aktion, Malin, Britt-Marie, Magnus och Anna.

Laget med fyra deltagare började och det gick riktigt bra att fösa fåren men det blev värre när de skulle fållas in, fåren var inte alls sugna på att gå in i en fålla men det kan bli så ibland.


Det blev ungefär så för det andra laget också. Lagen var så jämna för övrigt så det blev oavgjort och fåren var lite trötta så vi hade inget utslagsmoment och det fick förbli oavgjort. Men det var mycket bra kämpat av båda lagen!


Jenny, Barbro, Mikael och fåren - fåren var inte så samarbetsvilliga först men med lite hjälp av hunden Zissi gick det bättre.Barbro, Mikael och Jenny såg glada ut efter en god insats.


Vi slutade med fika på verandan och lite eftersnack. Vi hade också sällskap av miljoner med flugor och alla våra fem hundar.

Det var en mycket trevlig eftermiddag, och ett jättestort tack att Ni ville komma!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0