Vallträning i Gynge

Den 23-24 februari var vi i Gynge, Aneby, och tränade vallning med Karin Söderberg som instruktör. På lördagen var det fortsättningskurs. Vi tränade hämt, delning och lite av varje beroende på vilken nivå vi var på, och lärorikt var det som vanligt!


Vi fick även lära oss av Karin att det är väldigt bra med ett vardagsligg!!! Ja, så sa hon. Fast hon menade att det är bra att lära hunden ligg-kommandot i olika vardagssituationer så att det sitter och funkar överallt.Karin Söderberg instruerar.

På söndagen var det en kurs i malteserkors och delning och singling, även då Karin som instruktör. Vi var ca 15 deltagare och vi delade upp oss i fyra grupper och tränade varierande både malteser och delning. Det var inte så lätt att få fåren att gå genom maltesern så som regelboken säger, och det var minst lika svårt att hålla reda på sig själv och göra rätt saker och gå rätt. Vi tränade på Katarina Fritjofssons ungtackor och de är ju snälla och välvallade så det mesta funkade nog till slut.


Personligen lärde jag mig mycket om delning genom att titta på andra som gjorde det på ett väldigt bra sätt. Det var bl a genom att studera hur Birger Svensson gjorde en delning som poletten trillade ner. Där såg jag igen hur viktigt det är att inte bara träna hemma själv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0