Vallhundsuppvisning

Vi hade vallhundsuppvisning i lördags i samband med konstrundan - det är ju folk som ändå är i rörelse så de kanske kan slinka in här också tänkte vi och det gjorde dem. Vi annonserade minimalt men det kom ca 40 besökande i alla fall. Det var både fårägare och andra intresserade som ville se hur man kan hantera får med hjälp av hund. Flera av barnen var också intresserade av lammen - det finns några lamm som är väldigt tama så barnen fick klappa dem.

image22
En publikbild från första uppvisningen.

image23

Några från publiken och uppvisningshundarna Zissi och Liz. Det var ett antal besökande med hemvist i Holland som passade på att se svenska vallhundar i arbete.

image24
Det var blandat med fårägare och andra får- och hundintresserade i publiken. Vi visade upp även våra skinn som är till salu.

Vi hade ställt upp en bana och hade en grupp på nio tackor som vi vallade. Liz gjorde ett hämt på ca 200 m. Därefter delade vi av fyra tackor från gruppen och tog med oss dem in i en fålla. Sedan föste vi fåren i en triangel för att illustrera hur man kan flytta djuren på ett ganska enkelt sätt utan att själv behöva röra sig speciellt mycket - tänk om man kunde lära hunden att stänga grinden efter sig också! Men det är klart att det skadar väl inte om man får ta några steg själv också.

Kommentarer
Postat av: Carin o Roc

Hej!
Kul m vallh.uppvisning!
TACK för ditt stödjande/peppande inlägg i gästboken för ett tag sen! Det värmde ENORMT!
Kram från
Carin m Roc

2008-05-12 @ 17:43:24
URL: http://goto.glocalnet.net/carinrikard

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0