Tävlingskatastrofer

Igår var vi utanför Åtvidaberg och tävlade IK1. Ninja, hon som är så liten och snäll, lyssnade inte alls och var så olydig som det bara går att bli. Eller, hon lyssnade faktiskt lite då och då men turboväxeln verkade ha fastnat i högsta läge och det gick fort! Inte lätt att hänga med i svängarna där. När hon startade var det rivmärken i gräset och när hon la sig blev det bromsmärken i backen. Det hela slutade med att vi tappade djuren. Hon hade ingen lugnande effekt på djuren direkt. Det var i alla fall något positivt - Ninja hade fullt på både utgången och upptaget, nu gäller det bara att fixa resten!


Ozzy gick lite bättre, tappade bara en poäng i utgången och en poäng i upptaget. Framdrivningen var dock ingen framgång! Men vi gick runt och kämpade oss genom hela banan. Ozzy hamnade slutligen på en åttonde plats och vann en keps åt husse. Vi kan ju inte komma hem tomhänta när vi har tävlat.


Det var 22 startande och 11 av de bröt eller blev diskade. Svårigheten på tävlingen var att det var snabba lättfotade ryafår men det ska ju både vi förare och hundarna klara av så det är inget att säga om det. Det var en väldigt bra arrangerad tävling med fantastiskt duktiga utställare - Jörgen Olsson och Lotta Fornstedt med några medhjälpare och hundar.


Mosse påpekade så klokt när tävlingen var slut att konsumentköplagen gäller vid köp av hund så jag kanske ska reklamera Ninjas bromssystem. Jag vill ju inte lämna tillbaka henne men någon får gärna laga eller serva henne.


Så nu vet vi vad vi ska träna på - back to basics! Tur att jag har en sex veckors semester framför mig så att vi är i form lagom till augusti och kan börja fundera på att tävla.


Kommentarer
Postat av: Anna

2009-06-26 @ 20:33:08
URL: http://www.bc-tina.se
Postat av: Anna

Oj nu gick det lite fort här med och ett tomt meddelande for iväg s Lilla Ninja verkar vara en härlig typ, kan vara släkt med min ;) för jag känner verkligen igen det du skriver :P Ett svart streck som far omkring!! Men härliga är de!!Ha en go semester/A

2009-06-26 @ 20:35:59
URL: http://www.bc-tina.se
Postat av: Marie Söderbom

ja de är snabbfotade de små stjärnorna, gäller att hinna med i svängarna. an håller sig i form iallafall ;)

Ha det bra / Marie med dogsen Roy, Soe och Hugo

2009-07-01 @ 11:11:08
URL: http://www.vasterangskennel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0